FødevareWatch

Her er nogle af landets rigeste kvotekonger

En gennemgang lavet af Berlingske over de danske fiskeriselskaber, som sidder på store fiskekvoter, viser, at mindst to af Danmarks storfiskere er blevet milliardærer.

Foto: Colourbox

Berlingske Business har på baggrund af en liste over kvotefordelingen lavet af klimaorganisationen Greenpeace set nærmere på, hvor rige fiskerne med store kvoter, de såkaldte kvotekonger, er blevet på det kritiserede danske kvotesystem.

På listen finder man bl.a.:

  • Storfiskeren Henning Kjeldsens, som via selskabet Gitte Henning A/S sidder på 15. pct. af kvoterne - et tal som giver ham førstepladsen på listen. Dertil skal der smides yderligere 1,5 pct. kvoter oveni fra selskabet Nordstrand Fiskeri, som er ejet af hans hustru, Birthe Kjeldsen.
  • Med 12,1 pct. af de danske fiskekvoter kommer Astrid Fiskeri A/S, der er ejet af det svenske holdingselskab Astrid Fiske AB, ind som nummer to på listen.
  • På en tredjeplads finder man Rederiet Ruth med godt 10 pct. af kvoterne.
  • På fjerdepladsen er Partrederiet Hg 333 Isafold med 8,5 pct. af fiskekvoterne.

En gennemgang af virksomhedernes regnskaber foretaget af avisen viser, at en række af selskaberne er blevet stenrige de senere år, mens de har haft kvoterne. Bl.a. har Henning Kjeldsen og Gullak Arngrimsson Madsen begge en formue på over en mia. kr.

Se den fulde liste HER.

Fiskeristyrelsen afviser anklager mod embedsværket i alvorlig kvotesag

Fiskeriforeningen frygter hasteindgreb på kvotesystem

Løkke afviser kritik fra statsrevisorformand i kvotesag

S anklager Løkke for søforklaring om Lunde-fyring

Professor: Beretning kræver fundamental gennemgang af systemet

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier