FødevareWatch

Fiskeriforeningen frygter hasteindgreb på kvotesystem

På baggrund af Rigsrevisionens hårde kritik af forvaltningen af fiskeriområdet gennem mere end ti år, frygter Danmarks Fiskeriforening en uovervejet, hurtig politisk indgriben i systemet.

Danmarks Fiskeriforening frygter, at politikerne gennemfører en ændring af kvotesystemet uden at slå koldt vand i blodet først.

Det skriver Børsen.

Svend Erik Andersen, der er formand for Fiskeriforeningen, hæfter sig ved, at Rigsrevisionens kritik hovedsageligt er rettet mod myndighedernes forvaltning af kvoterne, og ikke selve systemet.

"Jeg går ud fra, at politikerne holder sig til sagen og ikke laver store pludselige forandringer. Denne sag handler om et lille hjørne, nemlig om, hvor mange kvoter den enkelte fisker må eje," siger han til Børsen.

Det står i kontrast til flere professorers vurdering: Michael Gørze, der er professor i forvaltningsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns universitet, vurderede f.eks. over for FødevareWatch onsdag, at hele systemet bør finkæmmes.

"Ministeriet skal se sig selv dybt i øjnene, og der skal en fundamental oprydning af området, da der er tale om fundamentale svigt, fejl og mangler. Det virker som om, at man simpelthen ikke har de nødvendige administrative processer og kontrolsystemer," sagde han til FødevareWatch.

Syv skarpe til fiskeriminister om sønderlemmende kritik

Professor: Beretning kræver fundamental gennemgang af systemet

S anklager Løkke for søforklaring om Lunde-fyring

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier