FødevareWatch

Fiskeristyrelsen afviser anklager mod embedsværket i alvorlig kvotesag

Der skydes med skarpt mod embedsværket i sagen om fiskekvoterne. Det ærgrer tillidsrepræsentanten i Fiskeristyrelsen. Han kalder det for usmageligt, og understreger at de ansatte ikke modarbejder Folketinget.

Foto: Thomas Larsen/POLFOTO/arkiv

En del af kritikken i Rigsrevisionens beretning om problemerne med fiskekvoter i dansk fiskeri gik på embedsværket.

Statsrevisorerne kritiserede bl.a. embedsværket i Fiskeristyrelsen for at have modarbejdet Folketinget. For mens Folketinget ønskede kvoterne spredt bedre ud på flere selskaber, så endte de på få hænder - stik mod ønsket.

I et interview med DR fortæller tillidsrepræsentant hos Fiskeristyrelsen Michael Jensen, at det aldrig har været embedsværkets hensigt at agere mod Folketinget.

"Man skyder bredt på hele embedet, og det er ganske enkelt usmageligt. Det lyder som om, vi modarbejder Folketinget og de vedtagne regler. Det anser vi for helt ude i hampen, for det har intet på sig overhovedet. Vi har ikke nogen skjulte interesser."

Rigsrevisionen har også kaldt forvaltningens håndtering af kvoterne for "uprofessionel".

Michael Jensen mener, at det får det til at lyde som om, at embedsværket opfører sig, som det passer dem. Noget han mener er langt fra sandheden.

"Det virker nærmest som om, vi er blevet et løsgående missil, der arbejder uden for lov og orden. Sådan som vi oplever det, at man skyder lidt med spredehagl her. Fiskeriområdet er meget stort, og vi kan ikke genkende den kritik, der er kommet. Dermed ikke sagt, der ikke er sket fejl og vi måske kunne have gjort noget bedre i forbindelse med overvågningen af kvoter," siger han til DR.

Løkke afviser kritik fra statsrevisorformand i kvotesag

Esben Lunde: Jeg har ingen relationer til kvotekonger

Syv skarpe til fiskeriminister om sønderlemmende kritik

Fem personer er politianmeldt i sag om kvotekonger

S anklager Løkke for søforklaring om Lunde-fyring

Statsrevisorer overvejer klage over Løkke i kvotekonge-sag

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier