Ny brancheaftale for økologisk svineproduktion

Der er indgået en ny brancheaftale for den økologiske svineproduktion på tværs af virksomheder og organisationer. Det skal tage økologien videre, lyder det.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

En bred vifte af aktørerne inden for produktionen af dansk svinekød indgår en ny brancheaftale.

Målet er at løfte økologien til et nyt niveau, oplyser aftaleparterne.

"Vi er glade for, at det er lykkedes at få lavet en fælles brancheaftale, selvom branchen det seneste år er udvidet. Det er vigtigt for os, at vi på denne måde sikrer den økologiske udvikling, og at aftalen gør os i stand til at imødekomme de øgede krav hos kunder og forbrugere. For os er denne aftale en vigtig og nødvendig del i at fremtidssikre og beskytte den førende position som det danske økologiske svinekød har i Europa," siger direktør i Friland A/S, Henrik Biilmann, i en pressemeddelelse.

Den forrige brancheaftale stammer fra 2009, og med den nye aftale kommer der blandt andet krav om beplantning/skygge i farefolde, 100 pct. økologisk fodring og, at økologiske dyr fra den 1. januar 2019 skal være født økologiske. Aftalen stiller derved en række krav, der rækker ud over EU’s økologiregler og Ø-mærket.

Aftaleparterne er: Friland A/S, Organic Pork, Tican Fresh Meat A/S, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarers Økologisektion, Dyrenes Beskyttelse.

Her er det økologiske erhvervsteams anbefalinger til ministeren

Santa Maria vil booste salget af øko-krydderier

Danskerne spiser mere økologisk svinekød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også