Danskerne spiser mere økologisk svinekød

Kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der kommer mere økologisk grisekød på danskernes middagsborde.

Senest steg salget af økologisk grisekød i detailhandlen med 28 pct. fra 2015 til 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Landbrug & Fødevarer.

En af årsagerne til det stigende salg er, at kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet. Det mener Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

"Vi forventer, at salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige i de kommende år. Både på grund af et større udvalg af udskæringer i butikkerne, og fordi der helt grundlæggende er kommet en større produktion af økologiske grise," siger hun.

Danske økologer får godbid i ny kinesisk eksportaftale

Enhedslisten vil gøre Danmark helt økologisk

Rådgivere spår prisfald på økologiske produkter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også