FødevareWatch

Det første danske økosukker har kurs mod butikkerne

Der er stigende interesse fra selskaber og producenter til at producere økologisk dansk sukker. Det første danske økologiske sukker ventes klar i handlen i 2019.

Nordic Sugar fabrik. Foto: Carsten Snejbjerg/Arkiv

Flere informationsmøder mellem producenter, selskabet Nordic Sugar og landboforeningen Gefion samt en god pris har været med til at starte dansk produktion af økologisk sukker.

Det skriver DR.

Nordic Sugar, der aftager de fleste danske sukkerroer, tilbyder producenterne en lukrativ aftale for at omlægge til økologi. Det var en af hovedårsagerne til, at Krenkerup Gods på Lolland har besluttet at omlægge 210- ud af i alt 1.800 hektar til økologisk sukkeproduktion.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Der er ingen tvivl om, at det tilbud de kom med nu, hvor vi de første to år får dobbelt pris, og når først vi er rigtige økologer er det næsten tredobbelt pris, det er helt afgjort det, der gør, at vi går ind i roedyrkningen igen," siger driftsleder på Krenkerup Gods Søren Jespersen, til DR.

Det forventes, at det første økologiske sukker fra Danmark er klar i handlen i 2019.

Rawbite sælger ud til stor kagekoncern

Toms genfinder vækstformel i skellet mellem niche og mainstream

Toms udvikler fra kernen i jagten på vækst

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier