Det danske slagteriselskab Danish Crown fremlagde i november sin 4WD-strategien, og her er antibiotikafri produktion af svin en vigtig del. Allerede i 2016 havde selskabet succes med eksport af disse specialgrise til USA, Australien og EU.
Det skriver Berlingske Business.
"På globalt plan er USA førende på den nye forbrugertrend. Vi øger stille og roligt vores OUA-produktion, som er en succes. Hidtil har vi afsat produkterne i såvel USA som Europa og Australien. Men jeg tror, at vi kommer ind i Kina, der er et spændende marked," siger Søren Tinggaard, underdirektør fra Danish Crowns salgsafdeling, til avisen.
Danish Crown slagter i øjeblikket ugentligt 3500 svin, der kommer fra jyske og bornholmske landmænd. Alt kødet eksporteres som såkaldt OUA-produktion.
Slagterikoncernen eksporterer foreløbig alt kød fra den antibiotikafri produktion til udenlandske restaurant- og supermarkedskæder, foodservice og forædlingsvirksomheder.
Danskerne storkøber antibiotikafri svin
Producenter af antibiotikafrie grise indgår aftale med Lidl
MRSA-bakterier i hver anden pakke dansk svinekød