Der har længe været sat fokus på den resistente bakterie MRSA. Senest med DR-dokumentaren ’Den dag penicillinen ikke virker’. Noget tyder på, at de danske forbrugere tager det til efterretning.
Mens antallets af nye smittetilfælde af MRSA stiger, stiger efterspørgslen på svinekød, der er produceret uden brug af antibiotika også.
Det skriver TV2.
Dansk Supermarked har siden juni solgt svinekød, der er fri for antibiotika, og det sælger glimrende, fortæller salgsdirektør i Bilka, Peter Rodh Nielsen til TV2.
"Vi sælger alt det svinekød, vi har kunnet få, og vi løber faktisk tør hver uge. Vi har simpelthen ikke haft nok," siger han.
Det oplyses dog ikke hvor mange tons, der er tale om.
I 2015 blev 1.172 personer i Danmark smittet med den resistente bakterie, samtidig lå antibiotikaforbruget til svin på 81,5 ton. Det er 4,6 tons mindre end i 2014.
Medie: Anbefalinger om MRSA blev holdt skjult for Folketinget
Landbrug & Fødevarer afviser beskidte metoder i MRSA-sag
Professor: Vi vidste nok om MRSA-bakteriens smitteveje