FødevareWatch

Smithfield overtager leverandør

Den amerikanske svinekødsgigant opkøber leverandør i mindre milliardhandel.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

Den amerikanske svinekødsproducent Smithfield Foods, der hører under kinesiske WH Group, som er verdens største svinekødskoncern, overtager leverandøren Clougherty Packing LLFF fra konkurrenterne fra Hormel Foods Corporation.

Det skriver globalmeatnews.com.

Overtagelsen sker til en handel på cirka 1 mia. kr. og betyder, at Smithfield kan føje tre svineslagterier og to californiske mærker, Farmer John og Saag’s Speciality Meats, til dets eksisterende forsyningskæde.

Oveni det lægger handlen op til, at Smithfield overtager to forarbejdningsanlæg, hvilket yderligere vil styrke den amerikanske svinekødsgigant, der i 2013 kom på kinesiske hænder.

"Med denne handel får vi en mere effektiv forsyningskæde kyst-til-kyst, ligesom vi udvider vores produktportefølje såvel som vores kunde- og forbrugerbase," udtaler Kenneth Sullivan, selskabets adm. direktør, i en pressemeddelelse.

De tre svineslagterier, som Smithfield overtager, er placeret i Californien, Arizona og Wyoming. Købet betyder, at Smithfields samlede arbejdsstyrke vokser med 2000 medarbejdere, så den samlet set nu er på 52.000 medarbejdere.

USA slagter rekordmange svin

Verdens største slagterikoncern vil sælge bacon til kineserne

Her er verdens 10 største svineslagterier

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier