FødevareWatch

Her er verdens 10 største svineslagterier

Danish Crown er kæmpestore, og der slagtes årligt mange millioner svin på koncernens slagterier. Men den danske kødkoncern er langt fra nummer et på listen over de ti største svineslagterier i verden. Find hele listen her.

Foto: Gary C. Knapp/AP/POLFOTO/arkiv

Danish Crown indtager en solid fjerde plads på listen over de største svineslagterier i verden, som hjemmesiden Thepigsite.com har offentliggjort. Den danske koncern optræder med samlet 21,8 millioner slagtninger for 2013.

Listen toppes af den store kinesiske spiller WH Group, som blandt andet ejer den store amerikanske slagtekoncern Smithfield og spanske CampoFrio. Sidste år tegnede WH Group sig samlet for 43,3 millioner slagtninger.

Amerikanske Tyson, der lige har opkøbt en anden stor spiller på markedet, Hillshire Brands, er nummer to på listen over de største svineslagterier i verden med samlet 27 millioner slagtninger.

Nummer tre på listen er brasilianske JBS, der var med i opkøbsjagten på førnævnte Hillshire Brands. De slagtede sidste år 22,8 millioner svin.

Danish Crown indtager med arbejdet i Danmark, Tyskland, Polen Storbritannien og Sverige, fjerdepladsen, mens den store konkurrent på det dansk-tyske marked, Tönnies, med 16,5 millioner slagtninger er nummer fem.

Hollandske Vion Food Group er nummer seks med 16,3 millioner slagtninger, og Kinas næststørste svineslagteri er Yurun Group, der årligt slager 13,8 millioner svin.

Cargill Pork og Hormel fra USA slagter begge 13 millioner svin om året, mens top ti-listen rundes af, af brasilianske BRF, der slagtede 10 millioner grise sidste år.

 

HKScan henter fire nye ind i ledelsen

Opkøb kostede kødgigant på bundlinjen i fjerde kvartal

Her er verdens største kødmarked

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier