FødevareWatch

Verdens største tunkoncern vil være bæredygtig

Thailandske Thai Union, der er verdens største dåsetunsproducent, vil et stykke ude i fremtiden kun anvende bæredygtige tun.

Foto: Jakob Carlsen

Thai Union, der er verdens største producent af tun på dåse, vil i fremtiden sælge langt flere produkter, der enten er MSC eller FIP-mærkede.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at det Thai Union, der årligt omsætter for 26 mia. kr. igennem datterselskaber som Chicken of the Sea, John West, Petit Navire, Mareblu, King Oscar og Rügen Fisch, har som målsætning, at 75 pct. af den fiskede tun i 2020 er fisket bæredygtigt. Længere ude i fremtiden er det målsætningen, at al fisket tun skal fiskes bæredygtigt i koncernen.

Ifølge oplysningerne i meddelelsen investerer Thai Union i alt 630 mio. kr. i etableringen af 11 af de såkaldte FIPs, som skal øge hensynet til miljøet, og som i sidste ende skal betyde, at man kan klæbe et FIP-mærkat på sine produkter.

Som del af arbejdet med bæredygtighed definerer Thai Union bæredygtig tun som tun fra fiskerier, der er MSC-mærkede (Marine Stewardship Council) "eller tun fra fiskerier, der er omfattet af et FIP med det mål at opnå en MSC-mærkning," som det hedder i meddelelsen.

"I dag er det sådan, at kun 11 tunfiskerier globalt set er MSC-mærkede. Deres udbud svarer kun til 14 pct. af den samlede mængde tun, der udbydes. Vores løfte og nye tunstrategi vil få positiv betydning for hele branchen, da vores initiativer sikrer en markant øgning af udbuddet af bæredygtig tun. Det vil lette arbejdet med bæredygtighed for såvel fødevareproducenter som supermarkeder og i sidste gøre det lettere for forbrugerne at vælge bæredygtige brands," udtaler Darian McBain, Ph.D., Thai Unions direktør for bæredygtig udvikling i den udsendte meddelelse.

Thai-selskab smider 3,8 milliarder efter fiskerestaurant-kæde

Medie: Fiskegiganter aftalte priser i mere end ti år

Fiskefusion giver thaier adgang til tysk marked

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier