FødevareWatch

Fiskefusion giver thaier adgang til tysk marked

Den thailandsk fiskekoncern Thai Union Group fortsætter sin opkøbskurs med overtagelsen af tyske Rugen Fisch. Opkøbet skal give adgang til det store tyske fiskemarked.

Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

Tyskerne er vilde med fisk og skalddyr. For at få fat i de fiskeelskende tyskere har den thailandske fiskekoncern Thai Union Group købt aktiemajoriteten i tyske Rugen Fisch.

Det skriver nyhedssitet undercurrentnews.com.

Handlen forventes at blive afsluttet i januar næste år, når de tyske myndigheder har godkendt den.

"Tyskland er et af de største markeder for fisk og skaldyr og udgør en del af vores europæiske vækststrategi," udtaler præsident og direktør for Thai Union Group Thiraphong Chansiri.

Rugen Fisch omsætter i dag for omkring 140 mio. euro svarende til cirka 1 mia. kr. og har over 850 ansatte. Firmaet sælger nedkølet fisk, såsom makrel, laks og ørred, til alle de ledende detailhandlere i Tyskland under mærker som Rugen Fisch, Hawesta, Ostsee Fisch, Lysell og under en række andre private label mærker.

Milliardstor fiskefusion hopper af krogen

Royal Greenland investerer i canadisk fiskevirksomhed

Espersen skyder 66 millioner i Vietnam og Polen

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier