FødevareWatch

Regeringen vil spare millioner på økologi

Der er tale om en gradvis afmontering af den politik, som har gjort Danmark til verdens førende økologination, mener direktøren i Økologisk Landsforening.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Mens regeringen på den ene side lovpriser væksten i det økologiske landbrug, lægger den samtidig op til at spare en række støtteordninger væk. Det skriver Dagbladet Information.

I sit finanslovsforslag har regeringen omprioriteret de såkaldte landdistriktsmidler fra EU for at finansiere blå bloks landbrugspakke. Og det går blandt andet ud over støtteordninger til økologien, som beskæres med mindst 76 millioner kroner allerede fra næste år.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Det, man fjerner her, er mange af de ting, som skaber ny viden, nye markeder og samarbejder, der fremmer økologi. Der er tale om en gradvis afmontering af den politik, som har gjort Danmark til verdens førende økologination, både i forhold til salg, omstilling i offentlige køkkener og forskning. Så det er bestemt ikke en positiv udvikling," siger direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck til Information.

Væk er blandt andet 30 millioner kroner årligt i investeringsstøtte til ny teknologi og innovationshjælp i små økologiske virksomheder. Og bevillingerne til både økologiforskning og erhvervsudvikling stopper efter i år.

Ifølge Paul Holmbeck er sidstnævnte pulje på 15 millioner kroner årligt tidligere blevet brugt på blandt andet at afprøve nye plantesorter og nye strategier i staldene.

"Det giver simpelthen ny viden. Og det har vi brug for. Økologisk landbrug er meget vidensintensivt, og vi har i år 500 nye økologer, der skal komme godt fra start," siger Paul Holmbeck til Information.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Information)

Danske familier kaster flere penge efter øko-babymad

Københavns Madhus mister stor kommunal aftale

Hovedstadens børn og ældre får mere øko-mad end i de øvrige regioner

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier