FødevareWatch

Nielsen-undersøgelse: Det økologiske salg buldrer frem

Danskerne er glade for økologi, og salget af økologiske varer stiger fortsat. I første halvår af 2016 er salget steget med 17,8 % i forhold til samme periode sidste år.

En ny undersøgelse foretaget af analysehuset Nielsen viser, at den økologiske fremmarch fortsætter i højt tempo.

I første halvår af 2016 er salget steget med 17,8 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er særligt frugt og grønt, som forbrugerne i stigende grad vælger at købe økologiske.

Danskernes ønske om økologi kan også afspejles i butikkernes markedsføring. Det fortæller Rasmus Sarauw-Nielsen, der er Retail Analytics Nordic Leader hos Nielsen:

"Økologi er nu blevet så udbredt blandt danskerne, at det er blevet et konkurrenceparameter for supermarkederne og discountbutikkerne. Dette har medført en øget markedsføring af det økologiske sortiment på tværs af detailhandlen, hvilket igen har været med til at accelerere det økologiske forbrug. Så der er på mange måder tale om en forstærkende økologisk spiral," siger Rasmus Sarauw-Nielsen i en pressemeddelelse.

Da Nielsen tidligere i år i en global undersøgelse spurgte forbrugerne til deres indkøbsvaner og præferencer, svarede 47 pct. af danskerne, at de prøver at købe og spise økologisk. De er samtidig godt tilfredse med niveauet for økologi i butikkerne – kun  15 pct. af danskerne ville ønske, at de fandt mere økologi på hylderne. Til sammenligning ytrede 36 pct. af europæerne ønske om et mere økologisk sortiment.

To økodage har løftet omsætningen i Føtex Food – alle dagene

Derfor vinder færdigretter over økologi

Massivt boom i øko-salg til storkøkkener

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier