FødevareWatch

Danske fødevareproducenter indtager Vietnam

30 danske landmænd og producenter af agroindustri tager på en omfattende studietur til Vietnam i efteråret. Landet er i rivende økonomisk udvikling, og der er stort potentiale for øget handel og erfaringsudveksling. Det fortæller Landbrug & Fødevarer og Danish Famers Abroad.

Vietnam rismark BankInvest Bankinvest
Foto: Eskestad Mik Jyllands-Posten

Fra de nordligste proviser omkring millionbyen Hanoi til den sydligste del ved Ho Chi Minh City skal 30 danske landmænd og leverandører af dansk agroindustri studere det Sydøstasiatiske land.

Specielt storproduktion af fødevarer bliver interessant, lyder det fra formanden i Danish Farmers Abroad, Johannes V. Hansen.

"Det er et land i stor vækst på alle områder, specielt indenfor fødevarer. Det bliver interessant at finde ud af, hvad der fremmer den udvikling," siger han og fortsætter:

"Vi skal besøge flere store farme, for der sker en kolossal udvikling inden for landbruget i Vietnam, og specielt indenfor stordrift. Vi havde en lignende studietur til Kina for noget tid siden. Det var en øjenåbner at se, hvor dygtige de er. Det, forventer jeg, gentager sig."

Stor økonomisk vækst

Vietnams økonomi er strøget fremad med raketfart siden 1980'erne, og i 2015 lå den økonomiske vækst på over 6 pct.

Ifølge en analyse af fødevarersektoren i Vietnam af Eksportrådet fra 2015 vil Vietnamesiske forbruge efterspørge for 65,8 mio. dollars fødevarer i 2019.

"Mede de store vækstrater, som Vietnam har, og hvis vi som fødevarerklynge er i stand til at fastholde vores eksport, er der et ganske, ganske stort potentiale," siger Kenneth Lindharth, der er handelspolitiskchef hos Landbrug & Fødevarer.

Han har sammen med andre repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer besøgt Vietnam to omgange i løbet af det sidste halvandet år.

"Vi er meget aktive fra dansk side. Landet er ved at omstille sig fra en udviklingsøkonomi til en vækstøkonomi. Det betyder, at en masse mennesker pludselig efterspøger bedre og flere fødevarer," siger han.

Dansk agroindustri har dog også gode muligheder for indtjening.

"Der efterspørges flere proteiner, og de skal komme gennem fjerkræ og svinn. Derfor efterspørger de vores know-how og teknologi indenfor specielt svineproduktion," siger Kenneth Lindharth videre.

Danish Farmers Abroad og dets deltagere rejser den 30. oktober og vender snuden hjemad den 9. november i år.

 

Fusk: Grisekød dyppet i kemikalier giver røde bøffer

Vietnamesisk mejeri skal levere babymad til Mellemøsten

Danish Agro-selskab investerer i Vietnam

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier