FødevareWatch

Fusk: Grisekød dyppet i kemikalier giver røde bøffer

Fra falsk honning til dødelig kopisprut. Fødevaresvindel er et stigende internationalt problem. I Vietnam er de kreative fuskere begyndt at dyppe svinekoteletter i okseblod. Det får kødet til at ligne røde bøffer.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Mikser man kemikalier med okseblod, så kan man lave det, der til forveksling ligner en rød bøf, men i virkeligheden er en svinekotelet.

Det har kreative fødevarefuskere fundet ud af i Vietnam, hvor de tjener penge på at sælge grisekødet som oksebøffer, skriver dr.dk.

"De kriminelle er enormt kreative, når det kommer til fødevaresvindel. For der er en stor økonomisk gevinst forbundet med fødevarer. Vi ser, at bander og kriminelle, som tidligere har beskæftiget sig med narko, kaster sig over fødevarer," siger Kristian Holst Laursen, der er adjunkt på Københavns Universitet og forsker i fødevaresvindel, til dr.

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Svindel med madvarer har i de senere år været i stigning.

Et hav af sager er blevet afdækket i Europa og Asien omhandlende alt fra falsk honning til piratkopier af dyr fransk vin. En del af sagerne er ganske alvorlige. F.eks. døde mere end 20 personer i Tyrkiet i sommeren 2011 efter at have en giftig kopivodka.

Styrelse øger indsats mod de 300 værste fødevarefuskere

Nyt alarmsystem skal stoppe fødevaresvindlere

Kinesisk kopi-vodka skader store brands

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier