FødevareWatch

Danish Agro-selskab investerer i Vietnam

Danish Agro investerer i en ny fabrik i Vietnam. Det sker gennem et samarbejde mellem koncernens datterselskab Vilomix og en lokal partner, der har planer om en stor svineproduktion.

Der er en stigende efterspørgsel på svinekød i Asien. Det vil Danish Agro nu kapitalisere på ved at investere i en fabrik i Vietnam. Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Det danske landbrugsselskab Danish Agro forsætter sin internationale ekspansion og satser nu på det vietnamesiske marked.

Via datterselskabet Vilomix investerer koncernen i en ny fabrik, der skal producere vitaminer og såkaldt premix til dyrefoder. Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Den nye satsning er et samarbejde med den lokale fødevarevirksomhed Hung Vuong Corporation, og hvis alt går vel, står fabrikken klar til næste forår.

"Vi er meget tilfredse med, at vi nu etablerer os i Vietnam, som er et interessant marked, hvor jeg mener, vi har en masse at tilbyde. Landet er seks gange større end Danmark, og der bor 90 millioner mennesker. Der er en stigende efterspørgsel efter kød. Danske kvalitetsprodukter og know how indenfor animalsk produktion er derfor efterspurgt i regionen. Vi ser et stort potentiale i aftalen," udtaler adm. direktør i Vilomix, Peter Iversen, i en meddelelse.

Den vietnamesiske samarbejdspartner Hung Vuong Corporation arbejder med fiskeopdræt og havde sidste en omsætning på otte mia. kr. Pengene blev blandt andet tjent hjem ved at sælge pangasius til Danmark.

Den børsnoterede koncern har dog store planer om at gå ind i svineavl og forventer at have en produktion på 100.000 søer i 2020. Derfor er den nu i færd med at bygge en foderfabrik med en kapacitet på 500.000 ton, der skal forsynes med premix af det dansk-vietnamesiske samarbejde.

Vilomix og Hung Vuong Corporation har oprettet et vietnamesisk datterselskab, Vilomix Vietnam LLC til at drive samarbejdet. Selskabet er ejet 70 pct. af danskerne, mens vietnameserne sidder på de resterende 30 pct.

Danish Agro præsterer kæmpe vækstspring og rekordindtjening

Dansk grovvaregigant indgår global vækstalliance

Svensk Danish Agro-datter ansætter direktør

Dansk grovvaregigant køber op i Sverige

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier