FødevareWatch

Vietnamesisk mejeri skal levere babymad til Mellemøsten

Et stort vietnamesisk mejeriselskab, som tidligere har kigget på mulighederne i Europa, har landet en aftale om at eksportere modermælkserstatning til en række lande i Mellemøsten.

Foto: Colourbox

Det store vietnamesiske mejeriselskab Vietam Dairy Products, også kendt som Vinamilk, kan nu begynde at sende sine produkter inden for spædbørnsernæring til en række mellemøstlige lande.

Det skriver Nikkei Asian Review.

Ifølge det japanske medie har selskabet, der er blandt de største virksomheder i Vietnam og den førende mejeriaktør i landet, vundet en ny kontrakt i Mellemøsten, hvor selskabet første gang etablerede sig i 1998.

Den nye kontrakt har en værdi på 12,5 mio. dollars (85 mio. kr.) og betyder, at Vinamilk nu kan sende flere af sine produkter såsom modermælkserstatning til lande som Irak, Yemen og Syrien.

Det vietnamesiske selskab har ifølge Nikkei Asian Review leveret en gennemsnitlig vækst på 38 pct. i Mellemøsten i de seneste fem år, men skyder efter at øge sin omsætning i regionen med 10 pct. i år.

Kigger mod udlandet

Vinamilk har igennem længere tid kigget på mulighederne for at vokse uden for de hjemlige markeder, og sidste år sagde adm. direktør Mai Kieu Lien, at selskabet førte samtaler med to europæiske partnere om at købe en ikke nærmere specificeret facilitet.

Vietnamesere vil købe mejerier i Europa

Og de internationale vækstplaner ser ud til at fortsætte.

”Vi kigger også på mulighederne i lande, som har underskrevet frihandelsaftaler med Vietnam,” siger topchefen til Nikkei Asian Review.

Det gælder blandt andet de europæiske lande, da EU og Vietnam sidste år blev enige om en ny frihandelsaftale. Mai Kieu Lien afslører dog også, at man helt konkret vil gå efter at udvide i Myanmar og på afrikanske markeder i 2016.

Handelsaftale mellem EU og Vietnam baner vej for fødevarer

Danish Agro-selskab investerer i Vietnam

Danish Crown er et skridt tættere på Asiens lukrative markeder

Espersen skyder 66 millioner i Vietnam og Polen

Asiatisk frihandelsaftale kan skade danske fødevarefirmaer

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier