FødevareWatch

Fond skyder millioner i nyt tang-projekt

Et nyt samarbejde mellem Teknologisk Institut, fire universiteter og en række virksomheder skal undersøge muligheder for at dyrke tang til fødevarer og dyrefoder. Projektet bliver støttet af Innovationsfonden.

Foto: Jyllands-Posten

Et nyt projekt skal undersøge mulighederne for at dyrke tang til brug i fødevarer, dyrefoder og kosmetik.

Projektet hører under Teknologisk Institut, mens Aalborg, Aarhus og Københavns Universitet samt DTU og flere virksomheder også deltager.

Det såkaldt MAB4-projekt løber over 4,5 år og koster i underkanten af 25 mio. kr., hvoraf 11,8 mio. kr. kommer fra Innovationsfonden.

Planen er at udvikle nye metoder og teknologi til at dyrke tang under vandet i danske og færøske farvande. En sidegevinst kan samtidig være, at tanget er med til at rense vandet.

"Landbrugs – og fødevaresektoren har topprioritet for regeringen, fordi vi her har unikke kompetencer og viden, og fordi landbrugs- og fødevaresektoren skaber arbejdspladser i hele Danmark," udtaler uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelese.

Jysk tangproducent går uden om detailhandlen

Jysk tangproducent satser stort på nordiske sushiplader

Tangfolk bruger 'Cult-Brian' til at blive som 'Lakrids-Bülow'

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier