Et nyt projekt skal undersøge mulighederne for at dyrke tang til brug i fødevarer, dyrefoder og kosmetik.
Projektet hører under Teknologisk Institut, mens Aalborg, Aarhus og Københavns Universitet samt DTU og flere virksomheder også deltager.
Det såkaldt MAB4-projekt løber over 4,5 år og koster i underkanten af 25 mio. kr., hvoraf 11,8 mio. kr. kommer fra Innovationsfonden.
Planen er at udvikle nye metoder og teknologi til at dyrke tang under vandet i danske og færøske farvande. En sidegevinst kan samtidig være, at tanget er med til at rense vandet.
"Landbrugs – og fødevaresektoren har topprioritet for regeringen, fordi vi her har unikke kompetencer og viden, og fordi landbrugs- og fødevaresektoren skaber arbejdspladser i hele Danmark," udtaler uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelese.
Jysk tangproducent går uden om detailhandlen
Jysk tangproducent satser stort på nordiske sushiplader
Tangfolk bruger 'Cult-Brian' til at blive som 'Lakrids-Bülow'