Nigeriansk minister vil eliminere milliardstor mejeri-import

Afrikas største økonomi, Nigeria, importerer hvert år mejeriprodukter for omkring 9 mia. kr., men det vil landets landbrugsminister have lavet om på.
En kvinde fra en Fulani-familie i Ghana, sidder foran sin hytte. | Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv
En kvinde fra en Fulani-familie i Ghana, sidder foran sin hytte. | Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv

Den nigerianske minister for landbrug og udvikling af landdistrikter, Audu Ogbeh, har en ambitiøs plan: Det store og relativt velstående afrikanske land skal være selvforsynende i mejeriprodukter og måske endda producere nok til at påbegynde eksport.

Det skriver den nigerianske avis The Leadership.

Landbrugsministeren løftede sløret for planerne ved en nylig begivenhed, hvor man tog imod en delegation fra mejeriselskabet WAMCO, der er ejet af den hollandske koncern FrieslandCampina.

Ifølge Audu Ogbeh går Nigeria hvert år glip af mere end 1,3 mia. dollars – eller næsten 9 mia. kr. – på grund af import af mejeriprodukter fra udlandet. Det mener han er ”uholdbart og uacceptabelt set i lyset af det enorme potentiale Nigeria har for, ikke bare at producere nok mejeriprodukter til sit eget forbrug, men også til eksportformål.”

Han mener, at det er muligt at skabe områder med brønde og græs på Nigerias store arealer, så landets etniske, nomadiske Fulani-folk, som er kvæghyrder, kan slå sig ned og drive fastliggende landbrug.

Ministeren tilføjer, at han vil se på muligheden for at indgå samarbejder med universiteter, så man kan finde frem til, hvilke kvægtyper, det er mest hensigtsmæssig at have i landet, så man kan optimere mejeridriften.

Arla vil mangedoble Afrika-omsætning

L&F skruer op for Nigeria-indsats

Danish Crown finder gateway til Afrika

Arla indgår to afrikanske partnerskaber

Her er Arlas nye afrikanske partnere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også