Arla vil mangedoble Afrika-omsætning

I løbet af de kommende år vil Arla øge den afrikanske tilstedeværelse betragteligt, og omsætningen på kontinentet skal mangedobles.
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau

I løbet af de kommende fem år vil Arla femdoble sin afrikanske omsætning, siger siger Steen Hadsbjerg, Arlas direktør for Afrika i dagens udgave af Børsen.

Arbejdet i Afrika tager udgangspunkt i Nigerias hovedstad Lagos, og herfra vil Arla i samarbejde med blandt andet lokale partnere komme ind med mælkepulverprodukter i en række andre lande, så man samlet kan nå målsætningen om en omsætning på 420 mio. euro i området syd for Sahara i år 2020.

"De afrikanske lande er ikke nemme eller oplagte markeder, men det er her, væksten vil være. Man kan jo begynde med at se sig omkring i den ydre verden. Rusland er blevet et meget svært marked. I Kina er væksttempoet aftagende, og i vores branche er de kinesiske aftagere udsat for en meget agressiv markedsføring fra New Zealand. I Europa sker der ikke rigtig noget, så Afrika er den sidste grænse, det sidste store marked, der ikke er udviklet," siger Steen Hadsbjerg til Børsen.

Arla hiver stort plus hjem i komplekst 2014

Danmark sender 40 mio. til afrikanske bønder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også