FødevareWatch

Arla vil mangedoble Afrika-omsætning

I løbet af de kommende år vil Arla øge den afrikanske tilstedeværelse betragteligt, og omsætningen på kontinentet skal mangedobles.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau

I løbet af de kommende fem år vil Arla femdoble sin afrikanske omsætning, siger siger Steen Hadsbjerg, Arlas direktør for Afrika i dagens udgave af Børsen.

Arbejdet i Afrika tager udgangspunkt i Nigerias hovedstad Lagos, og herfra vil Arla i samarbejde med blandt andet lokale partnere komme ind med mælkepulverprodukter i en række andre lande, så man samlet kan nå målsætningen om en omsætning på 420 mio. euro i området syd for Sahara i år 2020.

"De afrikanske lande er ikke nemme eller oplagte markeder, men det er her, væksten vil være. Man kan jo begynde med at se sig omkring i den ydre verden. Rusland er blevet et meget svært marked. I Kina er væksttempoet aftagende, og i vores branche er de kinesiske aftagere udsat for en meget agressiv markedsføring fra New Zealand. I Europa sker der ikke rigtig noget, så Afrika er den sidste grænse, det sidste store marked, der ikke er udviklet," siger Steen Hadsbjerg til Børsen.

Arla hiver stort plus hjem i komplekst 2014

Danmark sender 40 mio. til afrikanske bønder 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier