FødevareWatch

Dansk fiskeopdræt skal løfte eksport af vandteknologi

Regeringen vil fordoble eksporten af vandteknologi, og fiskeopdræt er en vigtig del af planen, der skal give 3000-4000 ekstra job.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Kl. 12 i dag mandag præsenterer regeringen sin vækstpakke, og en del af pakken går ud på at fordoble eksporten af vandteknologi.

Det skriver Børsen.

I 2014 eksporterede Danmark vandteknologi for 15,9 mia. kr., og en fordobling af det vil skabe 3000-4000 nye job, vurderer miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun vil blandt andet sparke gang i eksporten inden for akvakultur, der dækker over eksempelvis dambrug, ved se på de krav, der stilles til dambrugene. Og så skal der investeres i udvikling.

En af de virksomheder, der skal udvikle og eksportere dansk vandteknologi, er Sashimi Royal, der allerede har bygget dambrug flere steder i verden. Det næste dambrug, virksomheden skal lave, bliver med teknologi fra de to danske virksomheder Gråkjær i Holstebro og Krüger i Søborg.

"Det giver et kvantespring for en industri, hvor Danmark allerede markerer sig," siger Bent Urup, direktør i Sashimi Royal, til Børsen med henvisning til, at anlægget kommer til at bruge 2-3 pct. af den mængde vand, som traditionelle dambrug bruger.

Minister skyder millioner i fiskeri- og akvakultur

Midtjysk ørredfirma hårdt ramt af EU-told

Dansk kaviar-producent søger russiske alternativer

Dambrug i gang med større udvidelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier