Dansk fiskeopdræt skal løfte eksport af vandteknologi

Regeringen vil fordoble eksporten af vandteknologi, og fiskeopdræt er en vigtig del af planen, der skal give 3000-4000 ekstra job.
Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv
Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Kl. 12 i dag mandag præsenterer regeringen sin vækstpakke, og en del af pakken går ud på at fordoble eksporten af vandteknologi.

Det skriver Børsen.

I 2014 eksporterede Danmark vandteknologi for 15,9 mia. kr., og en fordobling af det vil skabe 3000-4000 nye job, vurderer miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun vil blandt andet sparke gang i eksporten inden for akvakultur, der dækker over eksempelvis dambrug, ved se på de krav, der stilles til dambrugene. Og så skal der investeres i udvikling.

En af de virksomheder, der skal udvikle og eksportere dansk vandteknologi, er Sashimi Royal, der allerede har bygget dambrug flere steder i verden. Det næste dambrug, virksomheden skal lave, bliver med teknologi fra de to danske virksomheder Gråkjær i Holstebro og Krüger i Søborg.

"Det giver et kvantespring for en industri, hvor Danmark allerede markerer sig," siger Bent Urup, direktør i Sashimi Royal, til Børsen med henvisning til, at anlægget kommer til at bruge 2-3 pct. af den mængde vand, som traditionelle dambrug bruger.

Minister skyder millioner i fiskeri- og akvakultur

Midtjysk ørredfirma hårdt ramt af EU-told

Dansk kaviar-producent søger russiske alternativer

Dambrug i gang med større udvidelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også