FødevareWatch

Minister skyder millioner i fiskeri- og akvakultur

Miljø- og fødevareministeren vil styrke dansk fiskeri- og akvakultur med godt 24 mio. kr. gennem nye afsætningsformer og markedsdrevet innovation.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Den danske fiskeri- og akvakultur skal styrkes og får nu muligheden for at søge om godt 24 mio. kr. til projekter, der skaber vækst og ny viden, skriver Miljø- og Fødevareministeren i en pressemeddelelse.

Således åbner Miljø- og Fødevareministeriet i denne uge for ansøgninger til ordninger med henholdsvis 14 mio. kr. til innovation i akvakultursektoren og 10,4 mio. kroner til afsætningsfremme af fiskeri- og akvakulturprodukter både til eksport og salg i Danmark.

”Vi har en innovativ akvakultursektor i Danmark, og dansk fisk er kendt for høj kvalitet både herhjemme og i udlandet. Men hvis sektoren skal vokse og skabe arbejdspladser, er det vigtigt, at vi hele tiden fornyer os. Vi skal være forrest, både når det gælder nye teknikker og teknologi i akvakulturen, men også i afsøgning af nye markeder for danske fisk rundt om i verden,” siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i meddelelsen og tilføjer:

"Branchen kan for eksempel søge støtte til udvikling af certificering og mærkning af fiskeprodukter. Det kan lette dagligdagen for forbrugeren og styrke afsætningsmulighederne for specifikke fiskeprodukter som fisk fra nærområdet. Vi giver også mulighed for at støtte afsætning af den fisk, som før blev smidt overbord, og som nu skal bringes i land."

Fiskere forstår slet ikke ny torskekvote

Miljøorganisationer er skuffede over nye østersøkvoter

Norsk laksefirma brugte ulovlig gift af etiske årsager

Bornholmsk fiskemilliardær godt i gang med generationsskifte

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier