FødevareWatch

Dambrug i gang med større udvidelse

Hoven Mølle Dambrug tæt ved Skjern i Vestjylland har indgået nyt partnerskab og moderniserer sit anlæg med øget produktion til følge.

Foto: Jesper Dall

Om cirka et halvt års tid står ombygningen af Hoven Mølle Dambrug i Tarm tæt ved Skjern færdig. Til den tid vil man på dambruget kunne øge produktionen af regnbueørred med faktor tre, forudsat at man opnår miljøtilladelse.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Knud Thøgersen og Michael Jøker har som nye medejere indgået partnerskab med Michael Hansen fra Årup Mølle Dambrug. De kom med i firmaet for et år siden, efter at Michael Hansens samarbejde med den gamle medejer angiveligt havde givet underskud som følge af et gammelt, urentabelt anlæg og svigtende fiskepriser.

På det nye anlæg vil ejerne starte med en produktion på 200 ton fisk, hvorimod det gamle anlægs maksimale kapacitet var en produktion på 150 ton.

”Vi starter stille og roligt, men vi håber at få fodertilladelse til at kunne producere 400-500 ton. Og det vil det nye anlæg være klar til,” siger Knud Thøgersen, som indtil for tre år siden arbejdede i Skotland som area manager med ansvar for yngel for Marine Harvest,

Det nye anlæg kommer til at koste fire-seks mio. kr.

Millioner på vej til økologisk akvakultur

Fiskefirma henter tidligere Flensted-direktør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier