FødevareWatch

Dansk kaviar-producent søger russiske alternativer

Ørred- og kaviarproducenten Aquapri er særdeles mærket af den russiske embargo og manglende ukrainsk købekraft. Akkurat som konkurrenterne har den danske direktør rettet blikket mod alternativer i fjernøsten.

Foto: Magnus Holm/POLFOTO/ARKIV

”Den helt korte forklaring på tilbagegangen hedder Rusland. Vi er helt naturligt - med de rogn- og kaviarprodukter som vi laver - meget eksponeret mod det russiske marked. Det er gamle sovjet-produkter kan man sige,  og de spiser fortsat meget rogn og kaviar i det område, og derfor har embargoen ramt os særdeles hårdt,” lyder det særdeles konkrete svar fra adm. direktør, Henning Priess, da FødevareWatch fanger ham til et par kommentarer på det nyligt aflagte regnskab.

”Vi mangler nok omkring 35 pct. af vores omsætning, som i stor stil var eksponeret mod Rusland, og når den så forsvinder fra den ene dag til den anden, så er det klart at det gør ondt,” lyder det videre fra direktøren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier