FødevareWatch

Aquapri på vej til Shanghai

Kineserne er klar til dansk ørredrogn, og derfor satser fiskeselskabet Aquapri nu på det store marked i øst.

Aquapri er i denne med på den store fødevaremesse FCH i Shanghai, hvor det danske fiskeselskab satser på en god entre på det kinesiske marked.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Kina er så stort, at du simpelthen bliver nød til at vælge og satse ét sted - én region. Vi har satset på Shanghai, fordi det er mest internationalt, men selv hele Shanghai er måske for stort," siger Henning Priess, direktør og medindehaver til avisen.

Især regner Aquapri med, at man vil kunne få kinesisk succes med ørredkaviaren, som er et af producentens hovedprodukter, og som allerede er et eftertragtet produkt i Japan. Ifølge avisen har Henning Priess store forventninger til den forarbejdede kaviar - både på frost og i glas.

Store sushi-investeringer

I sidste uge kunne FødevareWatch fortælle, at Aquapri har landet en aftale med sushi-kæden Sticks'n'Sushi om afsætning af fiskearten sandart, og for kort tid siden kastede Aquapri sig ud i en større investering i bygningen af et nyt produktionsanlæg til opdrættet af denne fiskeart.

Det er en investering på godt 60 mio. kr., hvoraf de 22 mio. er støttemidler fra henholdsvis EU og det offentlige.

”Vi startede op med at bygge i juli og vi forventer, det står færdigt i april 2015. Måske kan vi allerede sætte gang i dele af produktionsanlægget der,” fortalte Henning Priess i den forbindelse og tilføjede:

”Vi forventer, det vil have en positiv indvirkning på resultatet, men det bliver ikke i 2015, for vi skal først have startet op. Men fra 2016 forventer vi, det vil have en positiv effekt.”

Selskabet omsætter for ca. 200 mio. kr. Resultatet for 13/14 landede på 9 mio. kr.

Dansk fiskeselskab hårdt ramt af russisk boykot

Fødevareindustrien mister omsætning

Familieejet fiskeselskab indgår aftale med Sticks'n'Sushi

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier