FødevareWatch

Canadas kødmarked er en lottokupon

Landbrug & Fødevarer og Danish Crown er efter 30 år ude i kulden helt på bar bund i forhold til, hvad det kan betyde for dansk kødeksport, at Canada igen åbner får kød-import fra EU. Inden for én type kød, er der dog oplagte muligheder.

Foto: Colourbox

Først sendte en tabt retssag Danmark ud af Canadas kødmarked i 1986. Karantænen blev bagefter forlænget, da den frygtede sygdom kogalskab (BSE) brød ud i Europa. Det har alt i alt ledt til 30 år uden dansk kødeksport til Canada, men tirsdag meddelte EU-Kommissionen, at Danmark og 19 andre EU-lande igen kan sælge kød til det store land.

"Vi aner intet om, hvor stort potentiale denne her åbning giver danske kødproducenter, for der har været lukket i Canada i 30 år," siger seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer Ole Meland til FødevareWatch, og fortætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier