FødevareWatch

Glencore hyrer angiveligt banker til frasalg af landbrugs-enhed

Den britisk-schweiziske koncern ligger efter sigende i forhandlinger om et frasalg af sin landbrugsforretning. Salget kan indbringe op til 12 mia. dollar, vurderer en kilde.

Foto: POLFOTO

Glencore har hyret bankerne Citigroup og Credit Suisse til at sælge en minoritetsandel af dets landbrugsforretning, der kan have en værdi af 12 mia. dollar, ifølge en kilde tæt på begivenhederne.

Det skriver Bloomberg News.

Den britisk-schweiziske koncern ligger efter sigende i forhandlinger med omkring et dusin fonde og investeringshuse med base i Asien.

Ifølge Bloomberg News' kilde vurderer koncernen, at landbrugsenheden er omkring 8-11 gange EBITDA-indtjeningen, som lød på over 1,21 mia. dollar i første halvår af 2015, værd.

Frasalget af landbrugsenheden er ifølge kilden led i Glencores administrerende direktør, Ivan Glasenbergs, spareprogram, som desuden blandt andet omfatter salg af nye aktier for 2,5 mia. dollar, salg af aktiver og udgiftsnedskæringer. Sammenlagt er målet at reducere koncernens gæld med 20 til 30 mia. dollar.

En talsmand for Glencore har over for Bloomberg News frabedt sig at kommentere forlydenderne om salget af landbrugsenheden.

Glencore-aktien stiger kort forud for lukketid på børsen i London fredag med 1,3 pct. til 99,84 pence.

Danske grovvareselskaber slår til i Tyskland

DLG sælger ud af fødevarerne

Danish Agro opkøber på ny

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier