FødevareWatch

Danish Agro opkøber på ny

Danish Agro fortsætter opkøbsbølgen, der skal bringe koncernens omsætning op på 35 mia. kr. Senest har selskabet sammen med Vestjyllands Andel købt et finsk grovvareselskab.

Foto: PR

Via det finske datterselskab Hankkija Oy har Danish Agro og Vestjyllands Andel netop indgået aftale om at overtage det finske grovvareselskab Kymenlaakson Agrimarket Oy.

Det meddeler Danish Agro.

Overtagelsen træder i kraft til nytår og følger i halen på købet af det store tyske grovvareselskab, Getreide AG, i sidste uge. Det selskab har en omsætning på otte mia. kr.

Det finske grovvareselskab, der har base for sine aktiviteter i den sydøstlige del af Finland, samarbejder i forvejen med datterselskabet Hankkija og omsætter årligt for omkring 250 mio. kr., så det er en handel af lidt mindre karakter end sidste uges.

"KYAG og Hankkija har i dag et stærkt samarbejde, og vi er derfor glade for, at vi blev enige med de eksisterende ejere om et opkøb. KYAG er en stærk regional spiller i Finland indenfor grovvareaktiviteter, og vi er sikre på, at vi kan være med til at tilbyde endnu flere kvalitets-produkter og serviceydelser til landmændene i samme område," udtaler koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, i pressemeddelelse og tilføjer:

"Hidtil har KYAG stået for håndtering af de traditionelle grovvarer såsom køb af korn, salg af gødning, planteværn, såsæd, m.v., mens Hankkija i samme område har solgt traktorer, mejetærskere, reservedele og foderblandinger. Tingene kan nu samkøres i et selskab med en organisation og mange synergier kan opnås."

Danish Agro ruller den velsmurte vækstmaskine ind i Tyskland

Grovvareselskab udbetaler rekordhøjt beløb

DLG ser to sojascenarier efter argentinsk bankerot

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier