FødevareWatch

Grovvareselskab udbetaler rekordhøjt beløb

Vestjyllands Andel har sat to streger under det bedste resultat til dato, og medlemmerne i andelsselskabet får samlet udbetalt 35 mio. kr.

Foto: Peter Mydske

Der er godt gang i handlen i andelsvirksomheden Vestjyllands Andel, der netop har afleveret årsregnskab for perioden 1. juni 2013 - 31. maj 2014.

I et år hvor omsætningen nåede 1,825 mia. kr. landede bundlinjen i massive 102,6 mio. kr. Det er det bedste resultat i selskabets historie, og selskabets knap 2.800 medlemmer sikrer sig en samlet tilbagebetaling på 35 mio. kr.

Det skriver selskabet i en regnskabsmeddelelse.

Det er langt fra første gang, at Vestjyllands Andel udbetaler overskud til medlemmerne, og sidste år blev det til en udbetaling på omkring 30 mio. ud af at samlet resultat på 72,4 mio. kr.

"Vi er stolte over, at vi henover de sidste 12 år, har tilbagebetalt kr. 238 mio. kr. i overskud til vore medlemmer, hvilket understreger, at VA (Vestjyllands Andel, red.) er en ægte landmandsejet grovvareforening, hvor overskuddet bliver tilbagebetalt til medlemmerne," hedder det i meddelelsen.

Andelsvirksomheden, der sammen med Danish Agro ejer Hedegaard Foods og Svenske Lantägg, henter især det gode resultat hjem i kraft af den efterhåndens store internationale indsats. Mens ægproducenterne ifølge Vestjyllands Andel lider under forbrugernes flugt fra buræg, så henter man især overskud hjem fra forretninger i Baltikum og Tyskland.

For det kommende år forventer Vestjyllands Andel, at overskuddet havner i et leje lidt under det seneste regnskab.

Efterspørgsel får kyllingefirma til at bedre dyrevelfærden

InnovationsFonden satser stort på fødevarer

Sønderjyske kornbrødre på toppen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier