Danske grovvareselskaber slår til i Tyskland

Danish Agros og Vestjyllands Andels tyske grovvareselskab Ceravis AG køber tre grovvareselskaber i Tyskland.
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Danish Agros og Vestjyllands Andels fælles grovvareselskab i Tyskland, Ceravis AG, overtager med indgangen til 2016 tre af den tyske grovvarekoncern Agravis’ datterselskaber i Nordtyskland.

Det skriver Vestjyllands Andel og Danish Agro i en fælles pressemeddelelse.

Nærmere bestemt overtager Ceravis AG, der sammen med Danish Agro og Vestjyllands Andel også er ejet af netop Agravis, selskaberne Fugema Futtermittel- und Getreidehandelsgesellschaft mbH, Raiffeisen Mölln GmbH og Raiffeisen-Zentrum-Idstedt GmbH. Samlet repræsenterer de tre en omsætning på 2,3 mia. kr.

"Aktiveterne i Ceravis AG, som vi tidligere i år har overtaget fra Getreide AG, bliver nu betydeligt styrket med overtagelsen af de tre selskaber fra Agravis. Vi er i proces med at få styrket og effektiviseret vores grovvareforretning i Tyskland. De nye opkøb åbner op for en lang række synergier mellem Ceravis AG og de opkøbte selskaber, som nu kan udnyttes. Vi får en stærkere markedsposition og samlet set får vi øget vores konkurrencekraft. Alt sammen til gavn for vores kunder i Tyskland samt vores danske ejere," siger koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, som ser store perspektiver i opkøbet.

Fugema Futtermittel- und Getreidehandelsgesellschaft mbH består af fem afdelinger i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern og driver forretning indenfor foderproduktion til såvel det konventionelle som det økologiske marked. Herudover håndterer selskabet en større mængde afgrøder og specialiserer sig i input-markedet for gødning, planteværn og såsæd. Selskabet har en omsætning i niveauet 1,1 mia. kr. og har 117 medarbejdere.

Raiffeisen Mölln GmbH består af 14 afdelinger i samme delstat og opererer indenfor traditionel grovvarehandel samt salg af energi. Selskabet har en omsætning i samme størrelsesorden og beskæftiger 122 medarbejdere.

Raiffeisen-Zentrum-Idstedt GmbH består af en afdeling i Idstedt i Slesvig Holsten og er specialiseret indenfor salg af grovvarer og byggematerialer. Selskabet har en omsætning på ca. 100 mio. kr. og har 23 medarbejdere.

"Med overtagelsen af de tre selskaber forventer vi, at Ceravis AG i 2016 vil nå en omsætning i niveauet 9-10 mia. kr. og beskæftige ca. 800 medarbejdere," siger Christian Junker.

Aftalen om overtagelsen af de tre selskaber afventer nu godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder.

Ceravis AG er ejet 75 pct. af Danish Agro og Vestjyllands Andel og 25 pct. af Agravis via deres fælles joint venture-samarbejde. Den nye aftale om opkøb sker ifølge Christian Junker som en naturlig forlængelse af det strategiske samarbejde, som er udviklet over de seneste seks til syv år med den tyske grovvarekoncern.

Stor dansk grovvare-fusion godkendt

Dansk korn dumper på verdensmarkedet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også