FødevareWatch

Medie: L&F-formand på vej mod EU-toppost

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, er ifølge Børsen eneste opstillede til posten som formand for den fælleseuropæiske landbrugsorganisation Copa.

Foto: PR

Udover posten som formand for Landbrug & Fødevarer kan Martin Merrild fra næste uge med stor sandsynlighed også få lov at sætte sig for bordenden i den fælleseuropæiske landbrugsorganisation, Copa.

Ifølge Børsen har Martin Merrild sikret sig opbakning i 17 af de store EU-lande, og dermed er valget som Copa-præsident med stor sandsynlighed allerede afgjort.

"Min ambition er, at vi i Copa bliver bedre til at arbejde med kommunikationen på tværs af grænserne i EU. Vi skal forbedre befolkningens syn på landbruget. Det har vi arbejdet meget med i Danmark," siger Martin Merrild til avisen.

Martin Merrild vil fortsat være formand for Landbrug & Fødevarer, og bruge langt størstedelen af sin tid på arbejdet i den danske brancheorganisation. Han blev valgt til formand for L&F i 2012.

I december sidste år blev daværende viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen, valgt som formand for EU-Kommissionens rådgivende gruppe for økologi.

Pressede danske mælkebønder går efter EU-hjælp

L&F-formand skal lede europæisk øko-råd

Svineformand forstår ikke EU's oplagringspolitik

L&F-formand glad for Coops støtte

Eva Kjer er skuffet over EU's hjælpepakke

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier