FødevareWatch

Minister giver håb for tørfisken

Det vakte stor virak på den jyske vestkyst, da Fødevarestyrelsen for fire år siden begyndte at blande sig i produktionen af tørfisk. Fødevareminister Eva Kjer Hansen har nu bedt styrelsen om at finde en løsning. Det ligner en regel for reglens skyld, lyder det.

Foto: Astrid Dalum

Traditionelt set har man produceret tørfisk ved at hænge saltede fladfisk, gerne isinger, op i halen på snore og ladet dem tørre i det fri. Men for fire år siden begyndte Fødevarestyrelsen at påpege, at der var stor risiko for at få potentielt farlige skadedyr i maden, når den hang i det fri.

I weekenden skrev Jyllands-posten ifølge Kristeligt Dagblad, at den nyslåede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har bedt Fødevarestyrelsen om at finde en løsning, idet hun mener, man skal kunne tørre ising i havluft.

”Jeg har spurgt ind til det, og Fødevarestyrelsen har ikke kendskab til, at nogen er blevet syge af at spise tørfisk. Man har bare set på de generelle hygiejneregler. På mig virker det, som om det mere er en regel for reglens skyld, end at det er en sundhedsmæssig håndtering,” siger hun til Jyllands-Posten.

Langsand Laks trodser problemer med bakterier

Gode rejetider i nordjyske Launis

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier