FødevareWatch

Fiskere håber på politisk hjælp

Regeringen har stillet det danske landbrug lempeligere miljøkrav i sigte, og Danmarks Fiskeriforening håber, at det også gælder deres erhverv.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Regeringen har bebudet, at det danske landbrug skal have lempet sine miljøkrav, så landmændene har nemmere ved at konkurrere med deres europæiske naboer.

Nu håber fiskerne, at det også gælder deres erhverv, skriver DR Nordjylland.

"Vi har forhåbninger og forventninger til, at den nye regering også vil bruge fiskeriet som vækstmotor," siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, til mediet.

Fiskerne håber, at den nye regering vil droppe reglerne om fiskerifri zoner, blandt andet i Kattegat, så man kan fiske efter jomfruhummere. De håber desuden, at kvoterne for brisling og torsk bliver forhøjet.

Danmarks Fiskeriforening holdt et møde med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i august, hvor man fremlagde sine synspunkter.

Lektor: Regeringens landbrugspolitik er 'ahistorisk'

EU slår fast: Dansk ammoniakkrav er et minimum

Modstandere glæder sig over EU-hug til Venstre

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier