FødevareWatch

Langsand Laks trodser problemer med bakterier

Det landbaserede lakseopdræt er snart klar til at slagte igen efter, at problemer med bakterier har forsinket produktionen.

Foto: Colourbox

Langsand Laks er snart klar til at slagte fisk igen efter en vanskelig periode, hvor problemer med bakterier har forsinket produktionen.

Undercurrent News skriver, at det landbaserede opdræt i Hirtshals planlægger at genstarte slagtningen til august. Herefter vil man slagte hver tiende dag for at sikre en stabil levering til kunderne.

Produktionen har været sat på hold siden oktober sidste år, hvor bakterieproblemerne førte til, at man måtte desinficere det recirkulerede anlæg.

Udfordringen er nu løst takket være ny teknologi, og Langsand Laks forventer at producere 150 ton i år, mens mængden skal stige til mellem 800 og 850 ton næste år.

Langsand Laks har eksisteret siden 2010 og er det første af to landbaserede lakseopdræt på den jyske vestkyst, hvor Danish Salmon også har hjemme i Hjørring. En kreds af nordiske investorer planlægger desuden at opføre et anlæg til kingfish og laks i Hanstholm næste år under navnet Sashimi Royal.

Når landbaseret akvakultur for tiden skyder frem over hele verden, skyldes det, at metoden er mere skånsom for miljøet end eksempelvis havbrug, da man kan rense og genbruge vandet, der føres ind i tanke, hvor fiskene lever. Dermed udleder man mindre spildevand og undgår sygdomme som lakselus.

De danske opdræt har dog oplevet en del startvanskeligheder. Mens Langsand Laks har været plaget af bakterieproblemer, har Danish Salmon måtte kæmpe med spildevand og lugtgener. Problemerne ser dog nu ud til at være løst på begge de jyske opdræt.

Investorer kaster millioner i ambitiøst fiskeprojekt

Vindmølle-investor skyder penge i laksefirma

Færøsk fiskemand bliver ny direktør i Danish Salmon

Forsinkelse har kostet Danish Salmon millioner

Lakse-iværksættere strutter af optimisme

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier