FødevareWatch

Dansk landbrugsselskab trodser russisk valutafald

Axzon, der har svineproduktion i Rusland, Ukraine og Polen, leverer sit bedste driftsresultat nogensinde. Bundlinjen falder til gengæld som følge af valutafald.

Foto: Colourbox

Det danske landbrugsselskab Axzon, der har svineproduktion i Rusland, Ukraine og Polen, kan se tilbage på 2014 med stor tilfredshed.

Børsen skriver, at driftsresultatet (EBIDTA) lander på 364 mio. kr., hvilket er 100 mio. kr. mere end året før og det bedste i koncernens levetid.

Til gengæld falder bundlinjen fra over 120 mio. kr. til 47 mio. kr. på grund af de voldsomme valutafald i både Rusland og Ukraine, der fortsat ligger i konflikt om Krim-halvøen.

Det bekymrer dog ikke formand Niels Rauff-Hansen, der satser på, at markedet atter vil stabilisere sig.

"At bundlinjen i regnskabet er gået ned i år, fokuserer vi ikke på. Det er jo kun papirpenge, fordi der blev slået en streg 31. december, da kurserne var lave. Valutakurserne har vi heller ingen indflydelse på. Vi interesserer os mest for ebidta. Det tal siger noget om vores produktion," siger han til Børsen.

Axzon udvidede sidste år antallet af søer i staldene med 29 pct. til over 40.000 slagtesvin. Koncernen har samtidig investeret over 1,5 mia. kr. i sine farme de sidste fem år og går med planer om en børsnotering om tre til fire år.

Dansk investor tjener godt på østeuropæiske svinefarme

Nedskrivning gav røde tal i slagteriselskab

Danske landmænd ekspanderer - i udlandet

Danske svinebønder tjener kassen i Rusland

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier