Dansk investor tjener godt på østeuropæiske svinefarme

Den danske landbrugskoncern Axzon har stor succes med især sine ukrainske svinefarme, som man ejer gennem selskabet Danosha.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det danske landbrugsselskab Axzon kan se tilbage på et indbringende 2014.

Takket være stigende priser på svinekød i Østeuropa forventer virksomheden at kunne præsentere en stor vækst i omsætningen, når regnskabet er gjort endeligt op.

Det skriver Berlingske Business.

Axzon ejer blandt andet syv svinefarme i det vestlige Ukraine gennem selskabet Danosha, og det er særligt denne del af forretningen, der trækker op.

”Vores svineproduktion i Ukraine, Rusland og Polen er i 2014 i alt steget med næsten 30 pct. Desuden er vi levet meget mere effektive. Danosha har ydet det største bidrag til den samlede indtjening i koncernen,” siger Tom Axelgaard, topchef i Axzon, til avisen.

”Planen er at udvide antallet af søer i Danosha fra små 14.000 til 18.000 søer. Når vi kommer op på fuld kapacitet, kan vi producere 540.000 smågrise med henblik på produktion af slagtesvin til markedet i Ukraine. Samtidig vil vi bygge et slagteri,” tilføjer han.

Rekordomsætningen i det ukrainske selskab kommer dog ikke umiddelbart til at slå igennem på bundlinjen for Axzon. Investeringsselskabet er indregisteret i Danmark, og derfor skal aktiverne i Danosha omregnes til kroner fra den ukrainske valuta, hryvnia, der har mistet omkring halvdelen af sin værdi det sidste halve år.

Danske svinebønder tjener kassen i Rusland

Danske landmænd ekspanderer - i udlandet

Nedskrivning gav røde tal i slagteriselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også