FødevareWatch

Dansk investor tjener godt på østeuropæiske svinefarme

Den danske landbrugskoncern Axzon har stor succes med især sine ukrainske svinefarme, som man ejer gennem selskabet Danosha.

Foto: Colourbox

Det danske landbrugsselskab Axzon kan se tilbage på et indbringende 2014.

Takket være stigende priser på svinekød i Østeuropa forventer virksomheden at kunne præsentere en stor vækst i omsætningen, når regnskabet er gjort endeligt op.

Det skriver Berlingske Business.

Vores svineproduktion i Ukraine, Rusland og Polen er i 2014 i alt steget med næsten 30 pct."

Tom Axelgaard, topchef, Axzon
Axzon ejer blandt andet syv svinefarme i det vestlige Ukraine gennem selskabet Danosha, og det er særligt denne del af forretningen, der trækker op.

”Vores svineproduktion i Ukraine, Rusland og Polen er i 2014 i alt steget med næsten 30 pct. Desuden er vi levet meget mere effektive. Danosha har ydet det største bidrag til den samlede indtjening i koncernen,” siger Tom Axelgaard, topchef i Axzon, til avisen.

”Planen er at udvide antallet af søer i Danosha fra små 14.000 til 18.000 søer. Når vi kommer op på fuld kapacitet, kan vi producere 540.000 smågrise med henblik på produktion af slagtesvin til markedet i Ukraine. Samtidig vil vi bygge et slagteri,” tilføjer han.

Rekordomsætningen i det ukrainske selskab kommer dog ikke umiddelbart til at slå igennem på bundlinjen for Axzon. Investeringsselskabet er indregisteret i Danmark, og derfor skal aktiverne i Danosha omregnes til kroner fra den ukrainske valuta, hryvnia, der har mistet omkring halvdelen af sin værdi det sidste halve år.

Danske svinebønder tjener kassen i Rusland

Danske landmænd ekspanderer - i udlandet

Nedskrivning gav røde tal i slagteriselskab

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier