Nedskrivning gav røde tal i slagteriselskab

Sevel Slagteri A/S måtte notere et underskud i det seneste 18 måneders regnskab. Antal af slagtninger steg markant i 2014.
Genrefoto | Foto: Af Janus Engel, Politiken
Genrefoto | Foto: Af Janus Engel, Politiken

Det privatejede slagteri Sevel Slagteri A/S i Vinderup måtte i det seneste regnskabsår notere det tredje underskud i træk, trukket ned af en stor nedskrivning. Det fremgår af det nyligt offentliggjorte regnskab, der dækker 18 måneder – fra 1. januar 2013 til 30. juni 2014.

Baggrunden for den periodeændring er, at slagteriet i august 2013 fik en ny majoritetsaktionær, handelsselskabet H&S Westergaard, der har skævt regnskabsår.

Selskabet har i regnskabsåret realiseret et underskud før skat på 3,5 mio. kr., hvoraf de 3,9 mio. kr. vedrører nedskrivning af den regnskabsmæssige værdi af driftsbygninger. Nedskrivningen er foretaget umiddelbart forud for nedskrivning af selskabskapitalen i august 2013, hvor egenkapitalen blev opgjort til 0 kr.

”Driftsresultatet har siden august 2013 været positivt,” siger han.

Slagteriets bruttoresultat blev i perioden 15,8 mio. kr. mod 4,6 mio. kr. i 2012.

”Der er i regnskabsåret foretaget investeringer for samlet 5,9 mio. kr. i udvidelse, optimering og effektivisering af slagteriet til soslagtning, og det forventes, at investeringen fremadrettet medfører øget lønsomhed,” skriver ledelsen.

Svineselskabet Axzon A/S, der opererer i Polen, Rusland og Ukraine, ejer 40 pct. af selskabet.

Tager man et kig på Danske Svineproducenters opgørelse over slagtninger i 2014, kan man se, at Sevel fik en fremgang på 19,1 pct. til i alt 97.012 slagtninger.

Presset af Rusland

H&S Westergaard, der driver kreatur- og grisehandel, kom ud af regnskabsåret 2013/2014 med et resultat på 13,3 mio. kr. efter skat. Omsætningen udgjorde knap 751 mio. kr. Resultatet blev betragtet som tilfredsstillende, men virksomheden er, på lige fod med mange andre, løbet ind i problemer i indeværende regnskabsår.

Som beskrevet på FødevareWatch har den russiske boykot af fødevarer presset priserne på grise så langt ned, at det nu presser eksportørerne.

”Vi kan ikke tjene penge på det nuværende prisniveau, men vi fortsætter – også selv om, det skulle ende med et underskud i det næste regnskab,” sagde Søren Westergaard, adm. direktør i H&S Westergaard, til Børsen.

Dansk slagteri fortsætter fremgangen

Tysk-ejet slagteri bider fra sig i Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også