FødevareWatch

Landbrug & Fødevarer vil blande sig mere

Direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup er ved at færdiggøre et nyt strategioplæg.

Foto: Peter Klint

Organisationen Landbrug & Fødevarer vil være en stærkere stemme i samfundsdebatten. Det siger organisationens direktør, Karen Hækkerup, der er ved at lægge sidste hånd på et nyt strategioplæg.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

"Vi skal flytte os fra at være en snæver erhvervsorganisation til at være en bred brancheorganisation, som er en naturlig bidragsyder til den offentlige mening. Landbrug & Fødevarer står for 170.000 arbejdspladser og en stor del af Danmarks eksport, så derfor skal vi også have noget at skulle have sagt," siger Karen Hækkerup.

Derfor vil man fremover opleve, at Landbrug & Fødevarer blander sig mere markant i dagsaktuelle emner. Senest har organisationen foreslået Kommunernes Landsforening at sætte fokus på kvalitet i ældre­maden, når budgetterne for 2016 skal lægges rundt omkring i kommunerne.

Det nye strategioplæg handler dog ikke kun om at blive en stærkere stemme. Der skal også kæmpes for landbrugets rammevilkår.

"Hvis vi ikke sørger for, at landbruget fungerer, så påvirker det hele sammenhængskraften i vores lokalsamfund, hvor landbrugets produktionsvirksomheder ligger i for eksempel slagterier og mejerier men også vores eksport," siger Karen Hækkerup.

L&F vil lave dansk standard for halal-kød 

Skæbnevalg: Landbruget øjner blå milliardgevinst 

Hækkerup: Valget bør handle om landbruget 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier