FødevareWatch

Hækkerup: Valget bør handle om landbruget

Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer, mener, at det kommende valg bør handle om at skabe arbejdspladser i fødevareerhvervet.

Foto: /ritzau/Mik Eskestad

Landbrugets konkurrenceevne bør stå centralt i den kommende valgkamp, hvis det står til Landbrug & Fødevarer (L&F).

Der skal både skabes mere vækst og flere arbejdspladser, og det kan kun lade sig gøre, hvis politikerne sørger for at skabe bedre rammevilkår til de danske producenter efter folketingsvalget 18. juni.

Det siger Karen Hækkerup, adm. direktør for L&F, til Landbrugsavisen.

"Hvis almindelige mennesker skal have arbejde at stå op til – så kræver det arbejdspladser, og de arbejdspladser, skaber vi i fødevareerhvervet. Vi står for arbejdspladser i hele Danmark. Men det kræver, at landmanden har rammevilkår og konkurrencevilkår, der gør det muligt at producere i Danmark," siger hun.

Hun peger på, at det bliver nødvendigt at investere i yderområderne, hvis det skal lykkes at sætte gang i hjulene i den danske fødevareindustri.

L&F ønsker samtidig mindre regulering, afgiftslettelser og større råderum til at påvirke miljøet. Interesseorganisationen ser også gerne, at en kommende regering øger udbuddet af arbejdskraft.

Helle Thorning-Schmidt udskriver valg

Dan J.: Landmænd burde stemme socialdemokratisk

Landbruget og regeringen blev aldrig gode venner

Så langt er regeringen med vækstplanen

Regeringen har fået øllet til at skumme

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier