FødevareWatch

Skæbnevalg: Landbruget øjner blå milliardgevinst

Valget bliver det vigtigste for dansk landbrug i årtier. Blå blok lover at afvikle de miljøregler, der har presset landbrugets indtjening de seneste 25 år. Effekten vil komme omgående og give et milliardløft på landmændenes bundlinjer.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

De danske landmænd har milliarder af kroner på højkant ved det kommende valg. Blå blok har forpligtet sig til at afvikle en række danske miljøregler, som de seneste 25 år har lagt et voldsomt pres på landbrugets indtjening.

Partilederne fra V, K og DF har underskrevet en 16-punktsplan, som skal trække landbruget ud af de seneste års dybe økonomiske krise. Det vigtigste punkt i planen er en afskaffelse af de danske særregler, som tvinger landmændene til at bruge mindre gødning end landmænd i resten af EU.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier