FødevareWatch

Danish Crown slagter flere danske grise

Slagterikoncernen har i de seneste uger fået flere slagteritilmeldinger end forventet, og samlet slagter man for øjeblikket 5.000-10.000 flere grise om ugen, lyder meldingen fra produktionsdirektør i Danish Crown.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

De mange helligdage i påsken har vanen tro rykket ved antallet af daglige slagtninger på Danish Crowns svineslagterier, hvor medarbejderne kæmper for at få bugt med den pukkel af grise, som helligdagene efterlader.

Men i år har der været ekstra travlt, lyder meldingen fra produktionsdirektør i Danish Crown, Søren F. Eriksen, der i en meddelelse noterer, at den løbende tilmelding af grise har overgået forventningerne, og derfor er Danish Crown fortsat omkring halvanden arbejdsdag bagud med slagtningen.

"Medarbejderne på slagterierne har hængt i og har virkelig gjort en indsats for, at vi kan få slagtet op. Når det ikke er lykkedes, så skyldes det, at vi igennem en længere periode har haft en tilmelding af grise til slagtning, som ligger 5.000-10.000 grise højere på ugebasis, end vi havde ventet," siger Søren F. Eriksen.

Ifølge Danish Crown er forklaringen bag de ekstra grise efter alt at dømme, at det for et udsnit af de danske svineproducenter i en periode har været sværere at afsætte smågrise til en fornuftig pris, og de har derfor valgt at fede grisene op i Danmark i stedet.

"Når vi ser på første halvdel af vores regnskabsår, som sluttede 1. april, så har vi slagtet en halv procent flere grise, end vi gjorde året før. Vi er dog ikke der, hvor vi tør tro på, at faldet i produktionen af slagtesvin er stoppet. Tværtimod frygter vi, at faldet blot er udsat, indtil priserne på smågrise igen gør det mere attraktivt at eksportere dem," siger Søren F. Eriksen, der i halen på de kommende helligdage omkring Kr. Himmelfartsdag og Pinsen forventer, at man samlet vil være tre dage efter med slagtningerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier