FødevareWatch

Danskere vil bygge svinefarm i Kina

For at vise kineserne mulighederne med dansk knowhow til svineproduktion, er tre danske producenter af forskellig teknologi og en kinesisk importør gået sammen om at bygge en dansklignende svinefarm i Kina.

Foto: Colourbox

Kina vil i fremtiden bero sig langt mere på svineproduktion og i takt med, at produktionen professionaliseres, vil der blive behov for knowhow.

Det kan Danmark levere og i forsøget på at vise kineserne, hvad dansk teknologi egentligt kan, har Ding Yi, direktør og indehaver af Hu Sheng Holding, som importerer landbrugsteknologi til svineavl, sammen med tre danske teknologiproducenter besluttet sig for at lave en farm efter dansk forbillede. Det skriver Børsen.

Her skal kinesiske landmænd kunne se, hvordan tingene fungerer i praksis.

”Vi tror på, at en sådan dansk-kinesisk svinefarm vil kunne motivere de kinesiske farmere til at tage nye metoder i brug. Derfor har jeg fået ideen til et nyt brand, Dan Tech Farm, hvor jeg foreløbig har fået tre toneangivende danske leverandører af landbrugsteknologi med,” siger Ding Yi.

De danske aktører tæller Jyden Bur, Dan Bred og Skovgaard International.

Det er  indtil videre lykkedes at sælge konceptet til den statsejede svineproducent Guangdong Guangken Animal Husboundry Co.

Her skal Hu Sheng Holding og de tre danske virksomheder levere en samlet løsning, så den færdige avlsgård til 2000 søer kommer til at ligne en dansk svinefarm.

Danish Crown-rival vil investere 3 mia i svineproduktion

Smithfield-direktør: "Vi vil ikke spille andenviolin for nogen"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier