FødevareWatch

Banker tvivler på landbrugpakkes effekt

Det er naivt at tro, at Erhvervs- og vækstministeriets nye landbrugspakke kan løse industriens økonomiske problemer, mener bankerne.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Erhvervs- og vækstministeriets nye landbrugspakke tages positivt imod af landmændene, men vurderes ikke til at ville kunne redde den kriseramte sektor. Det skriver Børsen.

"Det vil være naivt at tro, at det kan løse landbrugets problemer. Men nu er der kommet noget på bordet, og lad os se, hvor langt det rækker," mener kredit-direktør i Jyske Bank Benny Pedersen.

Regeringens plan går ud på at skabe en ny fond, Dansk Landbrugskapital, der først skydes 500 mio. kr. i. Herefter håber regeringen, at pensionskasserne vi bidrage med yderligere 1,5 mia. kr. Ambitionen er, at bankerne vil være villige til at øge udlån gennem fonden til en samlet pengestrøm på 10 mia. kr.

Oppositionen kritiserer regeringen for hidtil at føre en modstridende landbrugspolitik, der ikke har gjort vilkårene nemmere for sektoren. Som eksempel nævnes produktionsbegrænsende vandplaner og krav om ammoniakreducering.

"Det er både dobbeltmoralsk og hyklerisk... Det nærmer sig ren valggas at komme med den her fond, kort tid før valget kommer," udtaler Venstres landbrug- og fødevareordfører Erling Bonnesen til Børsen.

Landbrugspakke: Pensionskæmper fik intet varsel

Landbruget: Hjælpepakken er god, men løser ikke alle problemer

Sass' landbrugspakke: "Vi tør ikke sætte tal på, men målet er selvfølgelig at få dem alle raget ud"

Ny hjælpepakke til gældstynget landbrug i hus 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier