Arla satser stort på økologi i hele verden

Mejerikoncernen vil skaffe yderligere 250 mio. kg øko-mælk i Danmark, Nordtyskland og Sverige frem mod 2017 i en stor satsning på at øge det globale økologiske salg.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Verdens forbrugere er for alvor begyndt at købe økologisk, og derfor satser Arla nu stort på at øge salget i flere af sine markeder.

Mejerikoncernen har sat sig som mål at skaffe yderligere 150-200 mio. kg øko-mælk i Danmark og Nordtyskland, og yderligere 50 mio. kg. i Sverige de næste to år, hvilket svarer til en stigning på 25-30 pct.

Arla vil samtidig satse mere på økologiske mælkepulver og langtidsholdbar UHT-mælk i Kina, oplyser mejeriet i en pressemeddelelse.

”Vores analyser peger på, at der er en stigende efterspørgsel efter økologiske mejeriprodukter fra Arla. Det er meget positivt, og vi ønsker selvfølgelig at kunne imødekomme den efterspørgsel. Vi håber, at vores eksisterende økologiske mælkeproducenter øger mælkeproduktionen, men vores vurdering er, at selv hvis det sker, er der behov for yderligere mælk,” udtaler Arlas vice-adm. direktør Povl Krogsgaard.

For at nå målet vil Arla nu rekruttere nye øko-bønder, hvilket blandt andet skal ske ved at overtale nuværende producenter til at lægge om til økologisk produktion.

Beslutter en landmand sig for at lægge om, vil Arla betale for ejerens mælk i de sidste seks måneder af omlægningsperioden, hvor køerne skal fodres med økologisk foder.

”Målet er at rekruttere den nye øko-mælk i områder tæt på udvalgte øko-mejerier, eller i områder, hvor vi kan indsamle meget økologisk mælk, så vi ikke skal køre med halvfyldte tankbiler fra den ene ende af landet til den anden. Det er altid vores opgave at have et øje på den samlede indsamlingsøkonomi i Arla,” udtaler Povl Krogsgaard.

Arla har desuden valgt at hæve øko-tillægget til sine landmænd i Centraleuropa med 2 eurocent pr. kg. mælk fra den 27. april. Mejeriet er samtidig i gang med at lægge en langsigtet strategi i Storbritannien, men her matcher tilførslen af økologisk mælk i øjeblikket efterspørgslen.

Arla Sverige satser på naturvenlige mælkekartoner

Arla vil bruge andelstanken som murbrækker til britiske forbrugere

Nu skal Arla brande modermælkserstatning i Kina

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter