Arla Sverige satser på naturvenlige mælkekartoner

Arla Sverige går i sin finske rival Valios fodspor og har indgået en aftale om at bruge bio-nedbrydelige mælkekartoner fra emballagekoncernen Tetra Pak.

Arla Foods vil være mere miljøvenlig, og det betyder, at svenske forbrugere fra denne uge kan købe Arla Sveriges økologiske mælk Eko i en ny bio-nedbrydelig mælkekarton.

Det skriver Dairy Reporter.

Tiltaget sker gennem et samarbejde med den schweiziske emballagegigant Tetra Pak, der leverer de nye mælkekartoner, der er lavet af FSC-certificeret pap og biobaseret plastik fra sukkerrør, mens materialet, der bruges til skruelåget også stammer fra sukkerrør. Arla Sverige har allerede siden april 2014 brugt denne type skruelåg til alle sine kartoner med økologisk mælk.

”Arla Foods har et mål om at reducere klimapåvirkningen fra vores emballage, og vi vil øge andelen af genanvendelige og nedbrydelige emballagematerialer,” siger Anna-Karin Modin-Edman, der er direktør med ansvar for bæredygtighed for Arla Sverige, til Dairy Reporter.

Og direktøren siger til mediet, at brugen af de nye mælkekartoner muligvis kan blive udvidet til andre dele af forretningen.

”Vi vil evaluere modtagelsen i markedet og beslutte os om eventuelle udvidelser baseret på det,” siger hun.

Med det nye tiltag følger Arla Sverige i fodsporene på sin finske rival Valio, der i starten af i år har brugt mælkekartonerne fra Tetra Pak til sin laktosefri skummetmælk af mærket Eila i en prøveperiode.

Og tidligere på måneden sagde Tetra Pak ifølge mediet, at man med baggrund i det forsøg har besluttet at udrulle sin bio-baserede Tetra Rex-karton globalt. Her er Arla Sverige altså næste led i den udrulning.

Arla satser på bæredygtighed i Storbritannien

Arla i offensiven på klimafronten

Mad må pakkes anderledes ind for at leve op til de globale forbrugere

Fødevareindustrien skal bruge mindre vand

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også