FødevareWatch

Fødevareindustrien skal bruge mindre vand

Et nyt samarbejde til knap 100 mio. kr. mellem Innovationsfonden og en række virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal nedbringe industriens vandforbrug inden 2020.

Danish Crown er bl.a. de virksomheder, der deltager i projektet, der har et budget på 98 mio. kr., hvoraf 50 mio. kr. kommer fra den offentlige innovationsfond. | Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Der skal bruges mindre drikkevand i fødevareindustrien, og derfor investerer Innovationsfonden nu 50 mio. kr. i ny teknologi. Samtidig investerer 14 virksomheder og fem institutioner et tilsvarende beløb i projektet.

Målet er at nedbringe industriens brug af grundvand med 15-30 pct. ved hjælp af vandbesparende teknologier og en øget brug af renset genbrugsvand.

Danish Crown er blandt de 20-25 virksomheder, hvor de nye teknologier vil blive testet løbende, og her ser miljøchef Charlotte Thy frem til at finde nye løsninger.

”Slagterierne har siden midten af 1980’erne kørt en strategisk indsats omkring vandbesparelser. De sidste mange år har vi ikke kunnet finde nye, større besparelsespotentialer, der er økonomisk bæredygtige. Skal vi finde nye besparelser, har vi brug for et teknologisk kvantespring og et skift i tankegangen omkring vand. Vi forventer, at deltagelse i partnerskabet vil kunne bane vejen for dette,” udtaler hun i en meddelelse.

Samarbejdet, der har fået navnet INNO+VIP,  løber fra 2015 til 2020 og har et samlet budget på 98 mio. kr., hvoraf de 50 mio. kr. kommer fra den offentlige investeringsfond.

Strenge miljøregler gavner dygtige danskere

Frustreret fjerkræ-formand: "Det virker helt molboagtigt..."

Madaffald fra supermarkeder bliver lavet til biogas

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier