Der skal bruges mindre drikkevand i fødevareindustrien, og derfor investerer Innovationsfonden nu 50 mio. kr. i ny teknologi. Samtidig investerer 14 virksomheder og fem institutioner et tilsvarende beløb i projektet.
Målet er at nedbringe industriens brug af grundvand med 15-30 pct. ved hjælp af vandbesparende teknologier og en øget brug af renset genbrugsvand.
Danish Crown er blandt de 20-25 virksomheder, hvor de nye teknologier vil blive testet løbende, og her ser miljøchef Charlotte Thy frem til at finde nye løsninger.
”Slagterierne har siden midten af 1980’erne kørt en strategisk indsats omkring vandbesparelser. De sidste mange år har vi ikke kunnet finde nye, større besparelsespotentialer, der er økonomisk bæredygtige. Skal vi finde nye besparelser, har vi brug for et teknologisk kvantespring og et skift i tankegangen omkring vand. Vi forventer, at deltagelse i partnerskabet vil kunne bane vejen for dette,” udtaler hun i en meddelelse.
Samarbejdet, der har fået navnet INNO+VIP, løber fra 2015 til 2020 og har et samlet budget på 98 mio. kr., hvoraf de 50 mio. kr. kommer fra den offentlige investeringsfond.
Strenge miljøregler gavner dygtige danskere
Frustreret fjerkræ-formand: "Det virker helt molboagtigt..."
Madaffald fra supermarkeder bliver lavet til biogas