Høj dollarkurs giver svineproducenter 500 mio

Den dyrere amerikanske dollar er særdeles godt nyt for danske svineproducenter, der ser frem til højere afregningspriser resten af året. Samlet kan dollarstigningen øge den danske omsætning med 500 mio. kr.
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV
Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

I den seneste prognose fra Landbrug & Fødevarer skrues der op for forventningerne til svinekødspriserne for resten af året. Lagt sammen med den høje kurs på den amerikanske dollar betyder en gennemsnitlig noteringsfremgang på 35 øre for året en merpris på den samlede produktion på 18 millioner slagtesvin på i alt 500 mio. kr., skriver Børsen.

"Det er primært udviklingen i dollarkursen, der er årsag til den stigende notering. Siden seneste prognose ultimo 2014 er dollaren steget mere end 15 procent i forhold til kroner og euro. Det styrker konkurrenceevnen i forhold til amerikansk svinekød," siger Karsten Flemin, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer til avisen.

Alene i årets andet kvartal forventer man, at svinekødsprisen vil stige med 50 øre per kilo. I gennemsnit forventer man for 2015, at noteringen vil stige fra 9 kr. per kilo til 9,35 kr. per kilo.

Kødhungrende Coop går direkte efter landmænd

Friland belønner leverandører

Nedskrivning gav røde tal i slagteriselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg