Banker anklages for at opkræve ågerpriser på landbrug

Banker med udsigt til store tab tøver med at sælge gårde til markedspriser, som udefrakommende vil betale og forsøger i stedet at afhænde gårdene til eksisterende bankkunder eller yngre landmænd til meget høje priser.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
AF RITZAU FINANS

Den praksis møder nu kritik fra flere sider, deriblandt de pensionsselskaber, der har sat sig for at rydde op i den kriseramte landbrugssektor.

Det skriver Berlingske Business.

Problemet er ifølge analytikere, at bankerne kræver en alt for høj pris for de kriseramte kæmpegårde, hvilket spænder ben for oprydningsarbejdet og gør, at markedet flyder over med fallerede landbrugsejendomme, der er sat til salg til priser ingen vil betale.

AP Pension skyder nye millioner i landbrug

Pensionsselskaber som AP Pension har øjnet en investeringsmulighed i landbruget ved at finansiere gårde til yngre og produktive landmænd, men ifølge selskabet står bankernes manglende villighed til at realisere tab på gården i vejen for, at markedet kan fungere.

 

Foto: AP Pension
Foto: AP Pension

 

"Vi har budt på over 100 ejendomme, og indtil videre er det blevet til syv handler. Vi vil selvfølgelig gerne have, at det bliver til flere, men ved mange af de ejendomme, som vi har budt på, kræver det, at der bliver nedskrevet på den gæld, der er, og det har bankerne i mange tilfælde sagt nej til," udtaler Søren Dal Thomsen, administrerende direktør i AP Pension, til Berlingske Business.

Banker siger nej til sunde landbrug - prioriterer egne kriseramte gårde

Skjern Bank: Landbrugskunder lider under Ukraine-krise

Gældsplagede landbrug udnytter lave renter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter