FødevareWatch

Gældsplagede landbrug udnytter lave renter

De aktuelle, lave renter får danske realkreditinstitutter til at omlægge pressede landmænds gæld fra F1-lån over til længere lån med mindre risiko. Det skriver Børsen.

Foto: FirstFarms/ PR

Lave renter får nu danske realkreditinstitutter til at omlægge hårdt pressede landmænds gæld fra F1-lån over til længere lån med mindre risiko, skriver Børsen.

"Den aktuelle rente er jo markant lavere end tidligere, og det er netop en oplagt mulighed at lægge hele eller dele af sin finansiering om til eksempelvis 30-årige lån. Det kan mange godt betale," vurderer Poul Erik Jørgensen, der er vicedirektør i Nykredit, over for Børsen.

Tidligere lå næsten 90 pct. af landmændenes gæld i F1-lån hos DLR Kredit, der sammen med Nykredit dækker to tredjedele af markedet. I dag er det kun omkring 50 pct. af gælden, der ligger i F1 hos DLR, et tal instituttet yderligere ønsker halveret det kommende år.

Omlægningen af realkreditbelåningen til fast rente hen over længere tid sikrer mod rentestigninger og reducerer restgæld, til når renten stiger igen. Samlet set skylder landbruget 350 mia. kr. væk, hvoraf 270 mia. er til kreditforeningerne.

Banker siger nej til sunde landbrug - prioriterer egne kriseramte gårde

Rentealarm i landbruget: Gå fra flekslån nu

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier